Prof. Dr. Bob de Wit

Professor of Strategic Leadership Nyenrode Business Universiteit, spreker en directeur van consultancybedrijf Strategy Works

Prof. dr. Bob de Wit is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit en oprichter van Strategy Works, een Rotterdams adviesbureau dat al ruim 20 jaar actief is in strategie ontwikkeling. Ook verzorgt dit bedrijf in-company opleidingsprogramma’s. Bob is schrijver van diverse (internationale) boeken op het gebied van strategie. In 2017 zijn de zesde editie van zijn boek ‘Strategy: an international perspective’ en vijfde editie van ‘Strategy Synthesis’ verschenen. Het boek wordt in meer dan 50 landen op alle continenten gebruikt op universiteiten en business schools. Dankzij deze verschillende posities weet hij academische ‘rigor’ te combineren met praktische ‘relevance’, zijn persoonlijke missie. Een van de belangrijkste strategische onderwerpen op dit moment is de ‘digitale transformatie’. Bob geeft veel inspirerende lezingen over dit onderwerp, waarin hij digitale, maatschappelijke trends doorvertaalt naar sectoren en organisaties. Ook helpt hij organisaties bij de voorbereiding op het digitale tijdperk. Bob heeft aantoonbare ervaring met het adviseren over het opstellen van visie, missie en strategie in zowel publieke als private organisaties.

Michael van Everdingen

CEO bij consultancybedrijf Strategy Works

Michael van Everdingen is een resultaatgerichte, energieke en mensgerichte lead consultant van strategieprocessen en digitale transformaties. Zijn kennis en ervaring ligt met name op plaatsen waar de onderneming de klant ontmoet, waar de inkomsten worden gegenereerd en de missie wordt volbracht. Hij heeft een trackrecord van het succesvol transformeren van grote, middelgrote en kleine bedrijven naar technologie gedreven high-performance bedrijven ten gevolge van disruptie van bestaande bedrijfsmodellen door technologische vernieuwing. Hij beweegt zich op het niveau van directie, Bestuur en Raad van Commissarissen, opererend in complexe en politiek gevoelige omgevingen. Als CEO van Strategy Works ontwikkelt hij digitale visies en strategieën in co-creatie met klanten die in gezamenlijkheid de beoogde resultaten op korte, middellange en lange termijn willen genereren. Hij helpt organisaties te transformeren van traditionele analoge bedrijven naar toekomst vaste, vitale digitale bedrijfsmodellen, verdienmodellen en operationele modellen in het huidige snel veranderende digitale tijdsgewricht. Na zijn afstuderen in computer- en informatietechnologie heeft Michael meer dan 30 jaar ervaring opgebouwd in digitale transformatie van organisaties.  

Paul de Ruijter

Strategieconsultant, schrijver en lector bij Nyenrode Business University

Ir. Paul de Ruijter (Bedrijfskundig Ingenieur, Universiteit Twente) werkt al meer dan 25 jaar als begeleider van scenario- en strategieprojecten. Hij ontwikkelde zijn expertise bij Shell Group Planning in Londen, bij de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen in Amsterdam en bij Global Business Network in de VS. Sinds 1996 werkt Paul met zijn team als De Ruijter Strategie aan internationale strategieprojecten voor overheden, brancheverenigingen en bedrijfsleven. Daarnaast is hij Distinguished Lecturer voor Universiteit Nyenrode, waar hij bij professionals en bestuurders het belang van een toekomstbestendige koers op de agenda zet.

Jeroen Kemperman

Senior manager Strategie & Business Development Zilveren Kruis 

Na het afronden van zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijks Universiteit Groningen in 1994 heeft Jeroen gewerkt voor TSM Business School tot hij in 1998 begon bij Achmea. Bij Avéro Achmea heeft hij gewerkt als programmamanager, directiesecretaris en manager marketing. Vanaf 2004 heeft hij gewerkt bij Achmea holding in strategie & business development en als senior manager merkmanagement. Vanaf 2008 is hij senior manager binnen Zilveren Kruis met rollen in innovatie, organisatieverandering, business development en strategie. Van 2010 tot en met 2012 coördineerde hij de fusie tussen Agis en divisie Zorg van Achmea in de nieuwe divisie Zilveren Kruis. Vanaf 2013 is hij als senior manager verantwoordelijk voor het onderdeel Strategie, Programmas, Investeringen en Lessen (SPIL) en vanaf januari 2016 voor Strategie & Business development.

 Peter Robertson 
 

Peter Robertson werkte vijfendertig jaar als internationaal boardroom en transformatie consultant, waarvan de eerste tien jaar bij KPMG (Amsterdam, Londen). Zijn ervaring is breed met de nadruk op de financiële en de high tech sector, vooral in Silicon Valley. Daarvoor is hij opgeleid in Nederland en USA in de psychiatrie en neurologie en als medisch specialist geregistreerd. Hij is ruim tien jaar docent aan Nyenrode en inhoudelijk verantwoordelijk voor het "Behavioral en Cultural Governance programma". Daarnaast heeft hij diverse andere universitaire docentschappen gehad in de USA en de PRC. Zijn research focus is organisatie-ecologie.